Er komt een haalbaarheidsonderzoek naar een spoorlijn tussen Stadskanaal en Emmen. Dit heeft minister Camiel Eurlings toegezegd.

Het traject Groningen – Zuidbroek – Veendam wordt op dit moment geschikt gemaakt voor personenvervoer. Het lijkt vrij zeker dat die spoorlijn later doorgetrokken wordt naar Stadskanaal. Onderzocht wordt nu of het ook haalbaar is om de spoorlijn verder door te trekken naar Emmen.

Als alles meezit en de spoorlijn haalbaar blijkt, kunnen er binnen nu en tien jaar treinen rijden tussen Groningen en Emmen.

Een gedachte over “Onderzoek naar haalbaarheid spoorlijn Emmen”
  1. Voor oost-groningen misschien nog beter dan de zuiderzeelijn. In Emmen zal men over kunnen stappen op Zwolle waar tussen 2011 en 2014 de hanzelijn gereed komt, men kan dan vanaf Zwolle via Kampen, Dronten, Lelystad en Almere zo een half uur eerder in Amsterdam zijn dan nu het geval is over de Veluwelijn(een enorme omweg). En de zuiderzeelijn? Arriva heeft voorelkaar dat er een spoorlijn komt naar Heerenveen, dus samen met de Flevolijn die al in 86 voltooid was tot aan Lelystad, ligt die lijn er dan al voor 2/3de deel, dus als men die lijn dan alsnog aan wil leggen zal dat maar een peulenschil zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *