De Duitse deelstaat Niedersachsen (Nedersaksen) gaat zich hard maken voor een reizigersdienst tussen Emmen en Rheine. Dat heeft deelstaatminister Bernd Althusmann (verkeer) beloofd.

In Duitsland is men druk bezig met de reactivering van het spoor tussen Neuenhaus en Rheine. Daar gaan vanaf eind dit jaar weer reizigerstreinen rijden en worden op dit moment stations gebouwd en aanpassingen aan het bestaande spoor gedaan.

Om de treinen in Emmen te krijgen moet het bestaande goederenspoor tussen Neuenhaus en Coevorden flink worden geupgraded. Nu rijden hier alleen goederentreinen op een onbeveiligd baanvak. Om dit geschikt te maken voor de reizigersdienst moeten waarschijnlijk tientallen miljoenen euro’s worden betaald. Verder moet een deel van het spoor tussen Emmen en Coevorden worden verdubbeld. De capaciteit zou daar anders te beperkt zijn.

De Duitse minister gaf vanmiddag op een bijeenkomst aan dat hij gaat zoeken naar het benodigde geld om de spoorlijn naar Nederland door te trekken.

Rheine is een stad met ongeveer 75.000 inwoners, gelegen aan rivier de Eems. De stad is belangrijk in de Duitse spoorweghistorie; tot en met 1977 was het één van de laatste plaatsen waar Deutsche Bahn stoomlocomotieven in de dienst had rijden. Deze reden van- en naar Emden. Het trok vele spoorwegliefhebbers naar de stad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *