Als het aan de PvdA in de Tweede Kamer ligt investeert het kabinet 5 miljard euro in de aanleg van de Lelylijn. De partij heeft een investeringsplan gemaakt voor de lijn van Groningen en Friesland richting Lelystad.

“Bedrijven in Flevoland, Friesland, Groningen en Drenthe hebben baat bij de Lelylijn en het wordt aantrekkelijker om in het Noorden te wonen. We willen samen met Duitsland werken aan betere verbindingen met Bremen en Hamburg”, schrijft de PvdA in haar plan.

Staatssecretaris Stientje van Veldhoven laat momenteel diverse mogelijkheden voor een snellere spoorverbinding tussen Noord-Nederland en de Randstad onderzoeken. Zij houdt daarbij nog wel meerdere opties open. Ook de provincie Groningen staat daar achter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *