De buschauffeurs zijn sinds vandaag in algehele staking gegaan. Inzet is een nieuwe CAO voor de chauffeurs.

De werkgevers hebben de bonden nog geen uitnodiging gestuurd voor overleg. Zolang er geen overeenkomst komt tussen de bonden en de vervoersmaatschappijen zal er gestaakt worden.

MBO-studenten die examen doen zijn vooral de dupe van de stakingen. Een groot deel van hen doet deze week examen. MBO-leerlingen mogen zelf kiezen wanneer zij examen doen, en de meesten doen dat dan aan het einde van het schooljaar. FNV-bestuurder Janny Koppens zegt er geen rekening mee gehouden te hebben dat veel examens in het mbo juist deze periode zijn. "Dat hebben we ons niet ten volle gerealiseerd. Maar het verandert niets," zegt zij tegenover het ANP.

Inmiddels is de site www.stopdestaking.nl in het leven geroepen. Hier kan men een brief downloaden om het geld wat gemoeid is met een vervoersbewijs dat geldig was op één van de stakingsdagen, terug te vragen bij één van de vervoersmaatschappijen. Ook kunnen mensen hier hun reacties achterlaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *