Route

Oosterpark – UMCG – Grote Markt – Centraal Station – Centrum – Hoendiep – Hoogkerk

Stratenplan

 • Florakade
 • Crocusstraat
 • Pioenstraat
 • Struisvogelstraat
 • Oliemuldersweg
 • Klaprooslaan
 • Zaagmuldersweg
 • Linnaeusplein
 • Dirk Huizingastraat
 • Hanzeplein
 • Oostersingel
 • W.A. Scholtenstraat
 • Kattenhage
 • Sint Walburgstraat
 • Kreupelstraat
 • Grote Markt
 • Gelkingestraat (Alleen heen)
 • Oosterstraat (Alleen terug)
 • Zuiderdiep
 • Hereplein
 • Stationsweg
 • Stationsplein
 • Stationsweg
 • Emmaplein
 • Stationsstraat
 • Zuiderdiep
 • Munnekeholm
 • Akerkhof
 • Brugstraat
 • Astraat
 • Aweg (Alleen heen)
 • Hoendiepskade (Alleen terug)
 • Hoendiep
 • Zuiderweg
 • Reddingiusweg
 • Prinses Margrietstraat
 • Jan Ensinglaan

Bijzonderheden

Geen bijzonderheden.

17 gedachte over “Lijn 8”
 1. goedenmorgen
  fantastisch deze lijn 22 van oa haren naar de stad maar kunt u mij vertellen wanneer de laatste bus naar haren gaat van af het hoofdstation?
  dank voor uw bericht

  ger c luschen
  haren

 2. Op ‘normale dagen’ vertrekt de laatste rit om 18:52 uur vanaf het Centraal Station, op koopavonden vertrekt de laatste rit om 21:52 uur. Op zaterdagen vertrekt de laatste rit om 18:40 uur en op collectieve koopzondagen vertrekt de laatste rit om 18:20 uur.

 3. Heel vervelend ik werk dus in de stad (euroborg) maar ik heb soms late diensten tot sowieso 21:00 maar dan is het dus voor mij onmogelijk om met de bus weer terug te komen naar het transferium? Dus dan heb je er ook weinig aan!
  Ik kan wel heen met zo’n 2 euro kaartje maar terug kom ik dus niet meer?
  Of kan ik eventueel met een andere lijn terug naar het transferium? of rijden er sowieso geen lijnen na 19:00 meer richting het transferium? Ik zou t erg handig vinden als men gewoon elke dag tot sowieso 24:00 uur rijden niet om de 10 min natuurlijk dat zal niet uit kunnen, maar 1 x in het uur lijkt me na 19:00 zeker wel nodig denk niet dat mensen het echt fijn vinden als men net de bus van 18:20 missen en dan met een dure taxi naar het transferium moeten!
  Sowieso werken heel veel mensen tot 18:00 uur dus dan moeten ze zorgen dat ze in 15 min op het station staan en de bus geen minuut eerder vertrekt zowel zijn de mensen de pineut. Dus of een reguliere buslijn erlangs laten lopen langs het transferium OF de bussen wat langer laten doorrijden naar het transferium of is dit heel onlogisch?

  M.V.G.

  E. Roossien

 4. Er komen wel reguliere lijnen langs het transferium, namelijk de lijnen 50, 650, 653 en 673. Deze rijden echter alleen overdag. Buiten deze tijden kunt u lijn 51, 54, 58 of 59 nemen vanaf het station, deze stoppen in het centrum van Haren. Vanaf de Euroborg is het station bereikbaar met lijn 20 of de trein. Vanaf daar is het ongeveer 10 minuten lopen naar het transferium. Misschien is een andere tip de auto parkeren op Euroborg P3. Dit is ook een officiële P+R parkeerplaats, maar deze ligt vlakbij de Euroborg (aan de Bornholmstraat). Helaas is deze parkeerplaats niet goed aangekondigd en is het dus een ondergeschoven kindje bij het OV-bureau, terwijl er op P3 juist meer plaatsen zijn dan op het transferium in Haren.

 5. Het zou opzich wel kunnen, maar als het Citybuskaartje al voor heen is afgestempeld wordt het wel gezien als de terugreis en moet er een nieuw kaartje gekocht worden voor het traject Sontweg – Haren. Er zou evt. tussen UMCG en Ikea ook gereisd kunnen worden met een 1-Eurokaartje.

 6. En dat 1 euro kaartje is dat voor een hele dag? En dat kaartje is zeker voor 1 persoon en niet voor 5 personen zoals bij de citybus?

 7. Als je winkelt bij Ikea en daar op de parkeerplaats staat, kun je in de citybus dan een kaartje kopen naar het centrum.Kun je in de bus betalen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *