Foto: Qbuzz/Edward Freije

Zoals ieder jaar rijden er rond het TT-weekend in Assen veel extra bussen. Dit jaar gebeurt dat op wel heel speciale wijze, met een Valentino Rossi-buslijn op zaterdag en zondag tussen het station en circuit.

Lijn 1 rijdt dag en nacht van donderdag t/m zondag vanwege de TT. Dit jaar wordt rond het TT Festival de hele route extra gereden, dus ook naar Marsdijk. Op zaterdag en zondag rijdt de bus tot 18:00 uur niet naar de haltes Crematorium en TT-circuit.

Drenthe Tours wordt ingehuurd om de campinglijn 2 te rijden. Deze lijn rijdt tussen de campings rond Witten naar de Hertenkamp in Assen, behalve tijdens de TT Nightride (dan rijdt lijn 2 tot het provinciehuis). Lijn 2 rijdt donderdag, vrijdag en zaterdag van 1 uur ’s middags tot 3 uur ’s nachts, vrijdag en zaterdag tot 4 uur ‘s nachts.

Tijdens het TT-festival zijn er late- en nachtritten op de lijnen 1, 2, 20, 21, 22 (op donderdagnacht), 23, 24, 50, 51, 83, 114/814 (Arriva), 310 en 409. Veel van deze lijnen rijden ook ‘s avonds extra.

Voor de TT zelf rijdt dus de speciale lijn 46, naar het startnummer van oud-coureur Valentino Rossi. Deze lijn rijdt rechtstreeks tussen station en TT-circuit. De lijn rijdt op zaterdag en zondag tot 18:00 uur en minimaal iedere tien minuten. Er geldt een afwijkend tarief voor deze lijn. De retourreis kost zes euro wanneer men in het speciale lijn 46-vak op het station van Assen in- en uitcheckt met pinpas of OV-chipkaart. Mocht dat niet mogelijk zijn, dan is het ook mogelijk een los retourticket te kopen, deze kost echter 9 euro en is ook alleen met de pinpas te betalen. In- en uitchecken is op de terugweg niet nodig.

Alle vertrektijden zijn te raadplegen via de diverse reisplanners, behalve die van lijn 2, omdat deze door Drenthe Tours wordt gereden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *