Foto: Gemeente Groningen

Het OV-consumentenplatform Groningen vindt dat steeds meer bushaltes in de stad Groningen geen goede beschutting tegen slechte weersomstandigheden bieden. Het platform trekt daarom aan de bel bij de gemeente.

De afgelopen jaren heeft de gemeente op steeds meer plaatsen bijzondere abri’s geplaatst, bijvoorbeeld designhaltes als bij UMCG Noord en abri’s zonder zijwanden bij de haltes aan de diepenring. Het consumentenplatform noemt die laatste haltes als voorbeeld van een situatie waar de zitgelegenheid niet voldoende overkapt is.

De belangenbehartiger vindt dat de gemeente bij nieuwe ontwerpen meer rekening moet houden met de functionaliteit van het ontwerp en dringt nu hierop aan bij het stadsbestuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *