Duitse reizigersorganisatie pleit voor elektrische Wunderline/ 1 minuut leestijd

Het interieur van een GTW-trein. Foto: Arriva

De Duitse reizigersorganisatie Pro Bahn vindt dat de Wunderline tussen Groningen en Bremen volledig zou moeten worden geëlektrificeerd.

Op dit moment heeft het spoor tussen Groningen en het Duitse Ihrhove nog geen bovenleiding. Arriva rijdt op deze verbinding nu met dieseltreinen en wil in de toekomst met waterstoftreinen gaan rijden. Volgens Pro Bahn is waterstof relatief te duur omdat het de meest dure schone brandstof is. Een investering in een bovenleiding en elektrische treinen zou op de lange termijn goedkoper zijn.

Ook vindt Pro Bahn dat de aanleg van de Wunderline sneller moet. 2030 is volgens de organisatie te lang met het oog op de zogenaamde mobiliteitstransitie. Er moet wat Pro Bahn betreft snel een treinverbinding komen waarmee een reis tussen Groningen en Bremen korter dan twee uur duurt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *