Foto: Deutsche Bahn

Volgens meerdere media uit Noordwest-Duitsland willen de Duitse autoriteiten een nieuwe Friesenbrücke over de Eems aanleggen. De nieuwe brug moet de eind 2015 door een binnenvaartschip kapot gevaren spoorbrug vervangen.

Tot nu toe leek de kwestie langslepend te worden, onder meer omdat niet duidelijk was of de oude brug zou worden gerenoveerd of niet en wie op zal draaien voor de kosten. Het bouwen van een volledig nieuwe brug is duurder dan renovatie, maar het Duitse ministerie van verkeer wil toch een nieuwe brug vanwege de veiligheid en draagt daarom de meerkosten van 15 tot 20 miljoen.

Volgens de Duitse berichten begint de nieuwbouw op z’n vroegst in 2020 en kan de brug dan in 2024 klaar zijn. Tot die tijd blijven de treinen vanuit Groningen tot Weener rijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *