Vanaf zondag 14 december zullen de NS, net als de bussen van Arriva in Groningen, volgens een licht aangepaste dienstregeling gaan rijden. OV Nieuws uit Groningen somt de wijzigingen op die belangrijk zijn voor reizigers van/naar Groningen en de directe omgeving.

Groningen/Leeuwarden – Zwolle
De eerste intercity Groningen – Den Haag Centraal zal een extra stop maken te Hoogeveen rond 6:20 uur. Verder komt er een extra late verbinding vanuit Groningen en Leeuwarden naar Rotterdam en Den Haag, met overstap in Amersfoort. Dit wordt gerealiseerd doordat de laatste intercity Enschede – Utrecht door gaat rijden naar Rotterdam Centraal en Den Haag Centraal. De laatste intercity Groningen – Zwolle zal worden doorgetrokken naar Utrecht Centraal (vertrek vanaf Zwolle om 23:46 uur).

Stoptreinen
De stoptreinen Groningen – Zwolle zullen twee keer per uur gaan rijden in plaats van één keer per uur zoals nu het geval is. De intercity’s op dat traject zullen dan alleen nog stoppen te Assen en er zullen dan dus geen intercity’s meer stops maken op andere stations. De stoptrein tussen Leeuwarden en Wolvega zal tijdens de spitsuren vermoedelijk worden verlengd naar Zwolle. De wijzigingen wat betreft de stoptreinen zullen niet op 14 december, maar later ingaan.

Arriva
Ook bij de treinen van Arriva op de regionale lijnen zullen er aanpassingen in de dienstregeling plaatsvinden. Voor vertrektijden van deze treinen wordt verwezen naar www.arriva.nl of de reisplanner van de NS op www.ns.nl.

3 gedachte over “Nieuwe dienstregeling NS per 14 december”
  1. Op de website van de ns en de nieuwe overzichtsspoorboekjes zie ik niets terug van de twee stoptreinen per uur.

    Hebben jullie een andere bron?

  2. Beste Roelof,

    De genoemde informatie betreft van Wikipedia afkomstige informatie, wat meestal juiste informatie is. Als het waar is wat er wordt vermeldt, dan is het toch logisch dat de NS er niks over melden, want de situatie blijft tussen Groningen en Zwolle hetzelfde, alleen heet de trein geen Intercity meer maar stoptrein. Het enige nadeel is dat met de Intercity niet meer kan worden uitgestapt op de stations Haren, Beilen, Hoogeveen en Meppel.

    LATERE TOEVOEGING: Ik heb het even nagekeken, en de informatie van twee stoptreinen per uur klopt wel, maar het gaat hierbij om wijzigingen die later ingaan dan 14 december. Dat betekent dat het voorlopig zo blijft als in de huidige situatie, zoals ook in het bericht staat vermeld! Voorlopig blijven de Intercity’s twee keer per uur op ALLE stations tussen Zwolle en Groningen stoppen en zal er één keer per uur een stoptrein rijden tussen Zwolle en Groningen.

  3. De dienstregeling met 2 intercity’s en 2 stoptreinen per uur gaat pas in december *2009* in. De intercity’s zijn vanaf dan ook echt intercity’s, dus alleen een stop te Assen en verder doorkarren. Scheelt toch weer 10 minuten, want je raast al die achterlijke gehuchten lekker snel voorbij. Ik verlang er nu al naar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *