Deze bussen zullen in december nog niet te zien zijn

Qbuzz, de vervoerder die medio december het busvervoer in Groningen en Drenthe zal overnemen, zal bij het begin van de concessie niet direct met nieuwe bussen rijden. De oorzaak hiervan is de door Arriva aangespannen rechtszaak omtrent het concessiebesluit.

Arriva vermoedt dat het gunningsbesluit niet juist is verlopen, en heeft daarom een rechtszaak aangespannen. De rechter zal de zaak behandelen op 21 augustus en vervolgens een aantal weken later een besluit nemen. Op basis hiervan zal het OV-bureau Groningen Drenthe besluiten aan wie het busvervoer definitief gegund wordt.

Omdat er voor Qbuzz geen garanties zijn, wacht men met het aanschaffen van nieuwe bussen. De nieuwe bussen kunnen dan echter niet voor 13 december, wanneer de concessie ingaat, geleverd worden. Gevolg is dat er de eerste maanden met oudere bussen wordt gereden.

3 gedachte over “Qbuzz rijdt niet direct met nieuwe bussen”
  1. Ik zou wel eens de maatschappelijke meerkosten willen weten van al dat gedoe bij de aanbestedingen. Verwachting: aanbestedingssom + meerkosten = veel duurder uit zijn dan met een overheidsbedrijf.

  2. Beste Patrick,

    Alleen bussen die met een snelheid van 100 km/h kunnen rijden (touringcars bijvoorbeeld) hoeven uitgerust te worden met veiligheidsgordels. Op misschien de Qliners na gaat dit voor geen enkele bus op, dus waarschijnlijk zullen ook de meeste bussen van Qbuzz niet worden uitgerust met veiligheidsgordels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *