Arriva zet sinds zaterdagochtend extra lange treinen in richting DelfSail in Delfzijl. Dit bleek nodig te zijn gezien de toestroom van mensen.

De eerste trein vanuit Groningen naar Delfzijl zat stampvol. Tussengelegen stations werden overgeslagen omdat de maximum capaciteit van de treinen was bereikt. Direct werd besloten zoveel mogelijk treinstellen in te zetten.

Arriva kan nu per rit, elk half zo’n duizend mensen naar DelfSail vervoeren. De inzet van meer treinen is niet mogelijk vanwege de lengte van de perrons op de stations en het beperkt aantal plaatsen waar het spoor dubbel is en treinen elkaar kunnen kruisen.

OV Nieuws uit Groningen raadt mensen die naar DelfSail willen afreizen, de websites www.delfsail.nl en www.noordsail.nl in de gaten te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *