De laatste dagen roept het begin van de nieuwe dienstregeling uitgevoerd door Qbuzz, veel vragen op bij reizigers in Groningen en Drenthe. Hieronder een aantal belangrijke punten rondom de indiensttreding van Qbuzz.

Praktische informatie

  • De haltevertrekstaten op de website van Qbuzz staan nog niet online op de Qbuzz-website. Reisinformatie uit de nieuwe dienstregeling kan al wel gevraagd worden via de Reisplanner van 9292OV, te vinden op www.9292ov.nl. Busboekjes en lijnfolders zijn vanaf zondag 13 december ook verkrijgbaar bij de ServicePUNTen. De lijnfolders staan ook al online op de website van Qbuzz, www.qbuzz.nl.
  • De nachtlijnen zullen in de nacht van 12 op 13 december nog gereden worden door Arriva. Hierdoor zal ongeveer één uur nadat de laatste Arriva-bus vanaf het Centraal Station in Groningen aankomt (lijn 414 Drachten – Groningen, aankomst 7:01 uur) de eerste bus van Qbuzz vertrekken (Qliner 300 Groningen – Emmen om 7:24 uur). Daarna komen de eerste Qbuzz-bussen aan, te weten een rit op lijn 65 vanuit Zoutkamp en een rit op Qliner 300 vanuit Emmen.
  • Vanaf 13 december zit de Qbuzz-klantenservice voor Groningen en Drenthe bereikbaar. Deze zit gevestigd in het concessiekantoor Groningen Drenthe aan de Bornholmstraat 46 in Groningen en is telefonisch bereikbaar via het nummer 0900-QBUZZNL (0900-7289965, lokaal tarief). Tot en met zondag zijn de klantencentra van de andere concessies en Qbuzz zelf al te bereiken via dit telefoonnummer voor vragen.

Grootste wijzigingen

  • De Eurokaartjes en overige kaartjes uitgegeven door het OV-bureau Groningen Drenthe zijn met ingang van zondag in prijs verhoogd. De mogelijkheden zijn in veel gevallen uitgebreid. Klik hier voor een uitgebreid overzicht van tarieven en mogelijkheden.
  • Het 5×1-Eurokaartje is vanaf zondag niet meer geldig, zoals beschreven in de actievoorwaarden. Lege reizen op deze kaartjes dienen uiterlijk 12 december verbruikt te zijn, er vindt geen restitutie plaats.
  • In de stad wordt een tweetal lijnen geschrapt. Het gaat om de lijnen 20 (CS – Europapark v.v.) en 23 (Zaanstraat – Centrum v.v.; Citybus). De bediening van de Zaanstraat zal worden overgenomen door lijn 6, deze heeft vanaf zondag een extra bushalte aan het Hoornsediep tussen Parkweg en Zaanstraat. Lijn 20 is niet meer nodig na het doortrekken lijn 4 naar Station Europapark. Lijn 4 zal gaan rijden tussen Hoogkerk en Europapark en vanaf het station gaan rijden via Hereweg, Kempkensberg en Verlengde Lodewijkstraat. Hier wordt lijn 4 gekoppeld aan lijn 7 richting Vinkhuizen Zuid.
  • Grote wijziging op de streekdienst is dat lijn 65 (Groningen – Zoutkamp v.v.) weer door gaat rijden naar het Centraal Station en ook weer op zondag gaat rijden.
  • Zie voor wijzigingen op alle lijnen deze pagina.

Voor informatie over de nieuwe dienstregeling kunt u contact opnemen met Qbuzz op telefoonnummer 0900-7289965 of via het mailadres info@qbuzz.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *