Met ingang van 1 februari dienen bezitters van een OV-studentenkaart een Studenten OV-chipkaart bij zich te dragen wanneer zij deze gebruiken om met het openbaar vervoer te reizen.

Gerechtigden voor studiefinanciering hebben van DUO (voorheen IB-Groep) een aanmeldingsformulier voor de Studenten OV-chipkaart ontvangen. Dit aanmeldingsformulier dient teruggestuurd te worden, waarna de student zijn of haar Studenten OV-chipkaart ontvangt, met een tijdelijk reisproduct er op. Het definitieve reisproduct dient zo spoedig mogelijk te worden geactiveerd, dit is mogelijk op een OV-chipkaart ophaalpunt.

Tot en met 31 januari mag de oude OV-studentenkaart van 2009 gebruikt worden. Met ingang van 1 februari moet iedere student die gebruik wil blijven maken van gratis reizen in het bezit zijn van geldige een Studenten OV-chipkaart. De vervoersbedrijven controleren met speciale apparaten of jereist in je geldige periode. Reis je zonder een geldig gestempeldestrippenkaart terwijl je niet gratis mag reizen, dan krijg je een gele kaartvan 20 euro en mag je de reis afmaken.

Vanaf het moment dat in heel Nederland gereisd kan worden met de OV-chipkaart, wordt er buiten de gratis reisperiode voor veertig procent korting gereisd. Hiervoor dient saldo op de Studenten OV-chipkaart te staan, dit kan bij zowel ophaal- als oplaadpunten opgewaardeerd worden.

Klik hier voor een overzicht van ophaal- en oplaadpunten in de provincie Groningen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *