Diverse abri’s in de provincie zijn bedolven onder de sneeuw

De sneeuwval en vorming van sneeuwduinen heeft ervoor gezorgd dat een bus als lijn 45 nabij Godlinze zaterdagavond in de sloot terecht is gekomen. Of er passagiers in de bus zaten, is niet bekend. De chauffeur kwam met de schrik vrij.

Inmiddels rijden er tot nader orde geen bussen meer op de volgende lijnen in Groningen: 39, 43, 45, 61, 65, 78, 119, 140, 163 en 300. Daarnaast rijdt lijn 59 (Emmen – Groningen) tussen Annen en Gieten en Borger en Gasselte via de N34 in plaats van de reguliere route door de dorpen. De andereGroninger lijnen rijden wel, maar vaak met grote vertragingen. Qbuzz kan geen garantie geven dat deze bussen de hele dag blijven rijden. Daarom wordt aangeraden niet met de bus te reizen wanneer dit niet nodig is, of als het echt niet anders kan zo snel mogelijk de bestemming te bereiken. Mocht de situatie veranderen, dan bericht Qbuzz dit op haar website.

Arriva en NS rijden vooralsnog. Arriva heeft echter bekend gemaakt dat er voor maandagochtend twee treinritten geschrapt zijn wegens gebrek aan materieel. Dit betreft de rit die om 6:18 uur vanuit Zuidbroek naar Groningen vertrekt, en de rit die om 7:35 uur vanuit Leeuwarden naar Groningen vertrekt.

Voor de meest actuele situatie in het busvervoer kunt u altijd kijken op www.qbuzz.nl.


Enkele chauffeurs van lijn 5 kozen ervoor om het noorden van de Groninger wijk Paddepoel niet aan te doen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *