De inwoners van de gemeente Slochteren krijgen er een nieuwe servicelijn bij. Lijn 278 zal met ingang van 15 maart gaan rijden tussen Schildwolde en De Hooge Meeren in Hoogezand en bedient hierbij de naast Schildwolde ook de dorpen Slochteren, Froombosch en Kolham.

De servicebus zal één keer per uur gaan rijden en is bedoeld als aanvulling op lijntaxi 44, die de bediening tussen Harkstede en Vries via Hoogezand en Zuidlaren verzorgt. De bus gaat in ieder geval gedurende twee jaar als proef rijden. Wanneer er gemiddeld genomen minimaal drie mensen per rit reizen, is de proef geslaagd.

Er zal voor de lijn een reizigerspanel worden samengesteld. Deze moet twee keer per jaar ervaringen van reizigers van lijn 278 gaan verzamelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *