Algemeen Plaatselijk Belang Bedum is boos op Qbuzz. Zij pikken het niet langer dat het dorp vanaf volgende week opnieuw vier maanden zonder bus zit.

De bus zal opnieuw om Bedum heenrijden door een grote stremming op de weg tussen Bedum en Onderdendam. Van april tot en met juni was dit eerder het geval, maar door de bouwvakvakantie zijn de werkzaamheden tijdelijk opgeheven.

Vanaf volgende week dinsdag zullen de werkzaamheden weer beginnen en moeten de inwoners van Bedum weer naar de halte bij het Bedumer Bos of de Waldadrift lopen om gebruik te kunnen maken van de bus.

In een brief aan Qbuzz stelt APB Bedum voor om een tijdelijke route in stellen via de Molenweg, Schoolstraat en De Vlijt. Qbuzz wil hier echter niet aan, omdat De Vlijt te smal is, er auto's geparkeerd staan en de Togtemaschool aan deze straat zit. Toch hoopt APB Bedum dat Qbuzz serieus nadenkt over de door hen voorgesteld optie.

Op de normale route van lijn 61 kan vanaf volgende week weer gebruik worden gemaakt van de LijnBelBus. Deze brengt passagiers naar een bushalte langs de route van lijn 161 welke nu door lijn 61 gebruikt worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *