Op zaterdag 26 juni vindt in Assen de tachtigste editie van de TT-races plaats. Daarnaast worden er ook dit jaar weer vele grote activiteiten georganiseerd in de dagen voor de TT. Qbuzz en NS zetten extra bussen en
treinen in.

TT-feesten
Op woensdag vindt in het centrum van de Drentse hoofdstad het Soulfeest plaats en op donderdag wordt de Asseravond gehouden. Er rijden tijdens deze avonden en nachten extra (nacht)bussen op de lijnen 10 (Assen – Gieten), 15 (Assen – Veenhuizen via Appelscha & Oosterwolde), 22 (Assen – Westerbork), 51 (Assen – Groningen via Haren) en 419 (nachtbus Assen – Groningen via A28). De extra busritten rijden tot omstreeks kwart over twee 's nachts.

Op vrijdag vindt de jaarlijkse TT-nacht plaats. Vanaf het station van Assen rijden er extra (nacht)bussen op de lijnen 4 (Stadsdienst Assen station – Marsdijk), 10 (Assen – Gieten), 15 (Assen – Veenhuizen via Appelscha & Oosterwolde), 20 (Assen – Dieverbrug), 22 (Assen – Westerbork), 51 (Assen – Groningen via Haren), 419 (nachtbus Assen – Groningen via A28) en 429 (nachtbus Assen – Hoogeveen). Deze nacht rijden de extra bussen tot half zes in de ochtend vanuit Assen.

Kaartjes voor de extra busritten kosten (afhankelijk van de afstand) vier of zes euro voor een enkele reis.

TT-races
Vanaf donderdag wordt er getraind op het TT-circuit in Assen. Vanaf 7:00 uur tot en met 21:00 uur rijden er op donderdag drie tot zes keer per uur pendelbussen tussen het station van Assen en het TT-circuit. Op vrijdag begint de pendeldienst om 7:00 uur te rijden. Deze zal blijven rijden tot zaterdagavond 23:45 uur, afhankelijk van het tijdstip met een frequentie van zes tot twaalf keer per uur.

De pendelbus camping Witterzomer – Witten – Station Assen begint dit jaar met rijden op vrijdag om 17:00 uur en zal blijven rijden tot zaterdagochtend 6:45 uur. De frequentie ligt, afhankelijk van het tijdstip tussen de vier en acht bussen per uur.

Kaartjes voor een enkele reis met deze pendelbussen kosten vijf euro en zijn te koop bij de mobiele verkooppunten bij camping Witterzomer en het busstation van Assen. Op de Witterzomer-pendel zijn de kaartjes ook te koop bij de buschauffeur.

Extra treinen
De NS zetten gedurende de hele zaterdag extra treinen in tussen Groningen en Zwolle. Daarnaast worden alle treinritten gereden met extra lange treinen. In deze treinen kan met de algemene vervoersbewijzen gereisd worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *