Nieuwe oversteek station Groningen/ 1 minuut leestijd

De sporen 6b en 7b van station Groningen zullen in de nieuwe treindienstregeling van de NS welke aanstaande zondag ingaat volop gebruikt worden.

De bereikbaarheid van de sporen leverde problemen op doordat de perrons alleen bereikbaar waren via een monumentale trap, welke ongeschikt was voor mensen met een handicap of het meesjouwen van bijvoorbeeld grote koffers. Met de nieuwe gelijkvloerse oversteek zijn alle perrons in Groningen nu bereikbaar zonder dat er een trap bestegen hoeft te worden.

Medewerkers van aannemersbedrijf Spitzke hebben tijdens het afgelopen weekend de werkzaamheden ten bate van de aanleg van de overdekte en gelijkvloerse oversteek succesvol uitgevoerd. De perrons van de sporen 6b en 7b zijn verhoogd zodat de instap in de treinen goed is.

Door alle aanpassingen zullen de stoptreinen van en naar Zwolle vanaf zondag de sporen 6b en 7b gaan gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *