Rijkswaterstaat heeft toestemming geven om met ingang van 1 januari 2012 lijnbussen over de vluchtstrook van de A7 tussen Leek en Groningen te laten rijden.

De vluchtstrookregeling is een langgekoesterde wens van het OV-bureau en de vervoerders. Nu komt het regelmatig voor dat de bussen vertraging oplopen omdat ze in de file komen te staan. Op dit moment mogen in Noord-Nederland bussen alleen op de A28 tussen Haren en Groningen-Zuid gebruikmaken van de vluchtstrook.

Voordat de bussen over de vluchtstrook mogen rijden moet deze eerst wel worden verbreed van 3 naar 3,75 meter. Ook zal Rijkswaterstaat langs de vluchtstrook pechhavens aanleggen. Door de ingreep ontstaat er voor lijnbussen en rechtstreekse route zonder beperkingen tussen de afslag Leek op de A7 en de Paterswoldseweg in de stad. Wanneer het laatste gedeelte van de busbaan aan de Koeriersterweg klaar is, loopt deze route zelfs door tot het station.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *