P+R Hoogkerk wordt grote spil in de streekbussen naar de stad

Groningen zal in de nieuwe busdienstregeling, welke zondag ingaat door meer streekbussen bediend gaan worden. Het betreffen vooral aanvullende bussen op de stadsbussen.

Tijdens de brede spits zal de dienst van lijn 3 in Lewenborg aangevuld worden door Qliner 317 naar Roden, via de Grote Markt en het station. Ook Kardinge krijgt daarmee extra reismogelijkheden. Het UMCG zal voortaan bediend gaan worden door de beide Qliners naar Leek, 306 en 316. Deze lijnen vervangen samen met stadslijn 4 de geschrapte Citybus van Hoogkerk naar het UMCG, lijn 24.

Tenslotte krijgt het Zerniketerrein in de brede spits een kwartiersverbinding met P+R Hoogkerk, alwaar overgestapt kan worden op andere bussen naar onder andere Drachten, Roden, Leek en Norg. Deze bus gaat rijden onder lijnnummer 617. In de ochtendspits beginnen drie ritten van deze lijn al in Leek en wordt er via Hoogkerk naar Zernike gereden.

Voor alle wijzigingen in de dienstregeling, klik op ‘Dienstregeling 2012 Bus’  in het menu bovenaan deze website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *