De ondernemingsraad van Qbuzz voor de concessie GD in Groningen en Drenthe maakt zich ernstig zorgen over de kwaliteit van de dienstregeling van de bussen. De OR waarschuwt dat deze naar een onacceptabel laag niveau dreigt af te glijden.

Eind vorig jaar werd bekend dat het tekort van de opdrachtgever van het busvervoer, het OV-bureau Groningen Drenthe is verdubbeld tot acht miljoen euro. De OR vreest dat daardoor dat er dit jaar tientallen ritten en complete buslijnen geschrapt gaan worden. Dit zou kunnen betekenen dat dit ten koste gaat van werkplekken voor chauffeurs. 

De Qbuzz-OR heeft een open brief geschreven waarin zij de politiek oproept om juist in deze economisch zware tijden te zorgen voor een goed openbaar vervoer-netwerk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *