De oppositiepartijen in de Provinciale Staten van Groningen zijn bang dat RSP-projecten zoals de spoorverbinding tussen Veendam en Stadskanaal op de tocht komen te staan.

De RSP-projecten worden betaald uit het fonds dat Noord-Nederland van de overheid heeft gekregen ter compensatie van het niet doorgaan van de Zuiderzeelijn dertien jaar geleden. Groningen wil nu de financiële tekorten bij de aanpak van de Zuidelijke Ringweg dichten met RSP-gelden. Dat zou ten koste kunnen gaan van budgetten van andere projecten.

Naast het spoor tussen Veendam en Stadskanaal staan bijvoorbeeld ook de Wunderline naar Duitsland en de verdubbeling van de rest van de N33 onder druk. Daarom dienen de oppositiepartijen woensdag een motie in waarin men het college van Gedeputeerde Staten oproept zich tot het uiterste in te spannen om financiële dekking voor deze projecten te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *