Het laatste stukje van de busbaan tussen P+R Hoogkerk en het Centraal Station in Groningen zal voorlopig niet worden aangelegd. Dat komt door aangescherpte veiligheidseisen van spoorbeheerder ProRail rondom de Paterswoldseweg.

Wanneer het laatste stukje busbaan wordt aangelegd, zullen de bussen de Paterswoldseweg ter hoogte van de spoorwegovergang over moeten steken. De gemeente Groningen wil hier stoplichten plaatsen om gevaarlijke situaties te voorkomen. ProRail vindt dit in de geplande opzet echter geen veilig idee en heeft aanvullende eisen gesteld.

Door de stagnatie kan het laatste stukje busbaan nu niet over een jaar zijn voltooid. Vanwege de vertraging gaat de gemeente nu eerst vaart maken met de aanleg van de ongelijkvloerse kruising aan de Paterswoldseweg. Deze zou dan binnen vijf jaar klaar kunnen zijn.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *