Verkeersdrempel Zernikelaan verwijderd na problemen met bussen/ 1 minuut leestijd

Qbuzz heeft aangekondigd met ingang van vandaag om te rijden op het Zerniketerrein in Groningen. Reden hiervoor is de verkeersdrempel welke de gemeente dinsdag aan heeft gelegd in de Zernikelaan.

Deze drempel is geplaatst om de kruising tussen de Zernikelaan en het Blauwborgje veiliger te maken. Qbuzz verklaart echter dat de situatie nu juist minder veilig is geworden doordat de bussen moeten afremmen voor de drempel en er daardoor verwarring tussen de buschauffeurs, voetgangers en fietsers ontstaat over wie er nu eigenlijk voorrang heeft. Ook de bussen ondervinden problemen door de drempel. Naast dat de klap die het op- en afrijden van de drempel geeft erg oncomfortabel wordt ervaren in de bus zijn er ook al bussen aan de onderzijde beschadigd geraakt door de drempel.

De gemeente geeft donderdag bij OV Nieuws uit Groningen aan dat er ‘s ochtends vertegenwoordigers van Qbuzz, het OV-bureau Groningen Drenthe, Hanzehogeschool en de RUG per bus de drempel met verschillende snelheden hebben gepasseerd. De gemeente geeft toe dat de drempel alleen de verkeersveiligheid verbetert maar niet zaken als het reiscomfort per bus. Daarom zullen de drempels weer worden verwijderd en zullen de betrokken partijen gaan kijken naar andere mogelijkheden welke wel goed doen aan de verkeersveiligheid, comfort van de passagiers in de bus en de economische belangen.

Qbuzz rijdt totdat de drempel verwijderd is om via het Blauwborgje. Tot het verwijderen van de drempel kunnen daarom de drukke haltes Nijenborgh en Zernikeplein niet worden aangedaan. Reizigers kunnen gebruik maken van de haltes Crematoriumlaan en P+R Zernike.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *