Het tekort van het OV-bureau Groningen Drenthe is bijna een miljoen euro lager dan de acht miljoen euro welke in november werd gedacht.

Het tekort is vooral te wijten aan de gestegen dieselprijzen en de afschaffing van de strippenkaart. Ook de toename van het aantal studenten met een studentenreisproduct op hun OV-chipkaart heeft bijdragen aan het oplopen van het tekort. Het OV-bureau heeft het tekort nu geanalyseerd en heeft een pakket met maatregelen aangekondigd.

Door de maatregelen welke extra worden genomen hoeft het bureau in mei slechts anderhalf miljoen euro te bezuinigen op de busdienstregeling. Het bureau gaat binnenkort in overleg met alle betrokken partijen om vorm te geven aan deze bezuinigingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *