Het OV-bureau Groningen Drenthe zet samen met Qbuzz extra bussen in rondom het Bevrijdingsfestival op zaterdag 5 mei in Groningen. Het betreft extra inzet op een gedeelte van stadslijn 6 en op de volledige route van Qliner 304 tussen Drachten en Groningen.

Op het Groningse Bevrijdingsfestival komen jaarlijks veel bezoekers af. Ook dit jaar worden er weer veel bezoekers verwacht door de combinatie van bekende artiesten met het feit dat het festival dit jaar in het weekend wordt gehouden. Artiesten als Alain Clark, Iris Kroes en Gers Pardoel zullen Groningen bezoeken voor het Bevrijdingsfestival.

Tussen twee uur ‘s middags en een uur ‘s nachts rijden er op lijn 6 extra ritten op het traject station – Stadspark. Daarnaast rijdt er op Qliner 304 iedere uur een extra rit. Aangevuld met sneldienst 314 rijden er dan drie Qliners per uur tussen Drachten en Groningen gedurende de dag. De vertrektijden van de Qliners op 5 mei zijn hier te vinden. Reizigers van Qliner 304 hoeven niet eerst naar het station te reizen; zij kunnen uitstappen bij de bushalte aan de Parkweg, tegenover de ingang van het Bevrijdingsfestival.

Bezoekers kunnen ook vanaf het station wandelen naar het festivalterrein. Lopend is men ongeveer tien minuten onderweg vanaf het station naar het Stadspark.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *