De Groninger Statenfractie van de PvdA wil de sporen van de Noordelijke Nevenlijnen rondom Groningen elektrificeren.

Op de Noordelijke Nevenlijnen wordt het treinvervoer verzorgd door Arriva, die de concessie uit mag voeren tot en met 2020. Op de spoorlijnen rijdt de vervoerder met dieseltreinen. Volgens de PvdA is het vanwege het niet doorgaan van de tram verstandig om de toekomst van het openbaar vervoer in en rond de stad veilig te stellen. De partij stelt dat het openbaar vervoer toegankelijker wordt wanneer het regionale spoor wordt ‘vertramd’ en de verschillen tussen bussen, treinen en trams minder groot worden.

De PvdA zegt verder dat het elektrificeren van het spoor nodig is om stations te kunnen bouwen bij plaatsen als Hoogkerk. De partij heeft een essay over het thema gepubliceerd op haar website, www.pvdagroningen.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *