Gedeputeerden Mark Boumans (Groningen) en Henk Brink (Drenthe) hebben vrijdagmiddag samen het nieuwe Dynamisch Reizigers Informatie Systeem voor het busvervoer in Groningen en Drenthe in gebruik genomen. Dit gebeurde op het busstation in Veendam.

De DRIS-panelen tonen de vertrektijden van de eerstvolgende busritten bij de betreffende halte. De informatie is ‘real-time’ en wordt aangepast wanneer een bus vertraging heeft. Het systeem draait al ruim twee jaar op P+R Hoogkerk bij de stad.

De informatiedisplays zijn al geplaatst bij een aantal grotere haltes, waaronder Station Europapark en P+R Kardinge. In de komende anderhalf jaar zullen 357 in Groningen en Drenthe voorzien worden van de displays.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *