Ongeveer veertig Nederlandse en Duitse bedrijven zijn ambassadeur geworden voor de gewenste Wunderline, de spoorlijn van Groningen naar Bremen.

De provincie Groningen heeft 85 miljoen euro gereserveerd om de reistijd per trein tussen beide steden in te korten van drie uur tot een uur en twintig minuten. Het bedrag is echter niet groot genoeg om de tijdwinst te halen, daarvoor is geld van bijvoorbeeld Het Rijk of de Europese Unie nodig. Om de noodzaak van de verbetering aan te tonen hebben de bedrijven zich nu aangesloten als ambassadeur van de plannen.

Gedeputeerde Mark Boumans heeft op de eerste bijeenkomst deze week in het Groninger Museum aangegeven te gaan onderzoeken of het mogelijk is om op de directe treinverbinding ook te gaan stoppen op nieuwe stations bij de Duitse plaatsen Bunde en Ihrhove.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *