Het heeft even geduurd maar spoorbeheerder ProRail heeft de mysterieuze seinstoringen op het spoor tussen Meppel en Zwolle waarschijnlijk opgelost.

De afgelopen dagen waren er meerdere seinstoringen waardoor het treinverkeer tussen beide plaatsen plat kwam te liggen. Dit zorgde voor veel overlast op het spoor tussen Groningen, Leeuwarden en Zwolle, waaronder op oudejaarsavond. Ook donderdagochtend lag het treinverkeer opnieuw stil door de storing.

Steeds als monteurs ter plaatse kwamen was de storing vanuit het niets opgelost en konden de monteurs geen defect vinden. Tot donderdagochtend, toen een monteur, een kapot relais, heeft ontdekt en vervangen voordat de storing opnieuw verdwenen was. ProRail verwacht nu dat de storingen verleden tijd zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *