De nieuwe halte van de Citybus bij het nieuwe transferium in Haren, is deze week eindelijk in gebruik genomen. Sinds januari halteerden de Citybussen bij een tijdelijke halte aan de Nesciolaan, ter hoogte van het Zonnehof.

Vanaf Haren rijdt Citybus 22 via het Centraal Station, Grote Markt, UMCG en Sontweg naar Euroborg P3, waar mensen dan ook weer op een parkeerplaats kunnen parkeren. Haren en Euroborg P3 zijn de nieuwste parkeerplaatsen binnen het P+R-systeem van de stad Groningen.

Op dit moment stoppen de lijnen 22 en 50 bij de nieuwe halte. Als de halte richting Assen, aan de kant van het kantoor van Rijkswaterstaat ook klaar is, zullen de lijnen 650 (naar Assen), 653 (naar Eelde) en 673 (naar Stadskanaal) ook bij het transferium gaan stoppen. De Qliners die over de A28 ter hoogte van het transferium komen, zullen niet van de snelweg af gaan om het transferium aan te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *