Op 5 mei viert Nederland de vrijheid met in iedere provincie een Bevrijdingsfestival, zo ook in Drenthe. Bij de Baggelhuizerplas in Assen vindt het evenement plaats met optredens van artiesten als Douwe Bob, VanVelzen en Mooi Wark. Er worden vele duizenden bezoekers verwacht. Omdat het festivalterrein niet in de buurt van centrum of station ligt en er beperkte parkeergelegenheid is worden er vanuit diverse plaatsen in Drenthe pendelbussen ingezet door Drenthe Tours.

Er worden routes gereden op de trajecten Borger – Gieten – Rolde – Assen, Eelde – Vries – Ubbena – Assen, Zuidlaren – Schuilingsoord – Annen – Assen en Emmen – Hoogeveen – Beilen – Hooghalen – Assen. Daarnaast rijden er ook ieder half uur pendelbussen vanaf het station in Assen. Zij hebben, net als de pendelbussen vanuit de regio, de eindbestemming Baggelhuizerplas. De bussen van- en naar het station sluiten aan op de treinen.

Een retourtje met één van de pendelbussen kost vijf euro. De vertrektijden van de bussen staan op de website van het Bevrijdingsfestival.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *