Servicelijnen op de tocht/ 1 minuut leestijd

Het OV-bureau dreigt te korten op de Servicebussen. Ook wordt er een lijn in Haren definitief geschrapt en staat de lijn in Hoogezand op de tocht. Dit blijkt uit de hoofdlijnen voor de dienstregeling van 2015.

In Hoogezand wil men de lijn doorzetten met vrijwillige chauffeurs. De overheid zal dan bijdragen in de kosten voor het voertuig en brandstof. Wanneer er geen vrijwilligers worden gevonden zal de lijn ophouden te bestaan. Voor lijn 254 in Haren komt dit alles al te laat, die lijn wordt vanaf 17 augustus dit jaar al geschrapt uit de dienstregeling. In Haren betrof de Servicebus nog een experiment, wat gezien de lage reizigersaantallen kan worden beschouwd als mislukt.

De stadsbus in Veendam, die eerder als Servicebus reed, ondergaat in 2016 waarschijnlijk hetzelfde lot als de lijn in Hoogezand, waarbij vrijwillige chauffeurs moeten worden gevonden. Het OV-bureau wil dit principe daarnaast doorvoeren op één van de Servicelijnen in Assen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *