Foto: Rover/Mark Knoester

Reizigersorganisatie Rover vindt dat Arriva de reizigers die in- en uitstappen op het station in Roodeschool te ver moeten lopen naar de trein.

Vervoerder Arriva heeft klachten gekregen van omwonenden over de treinen die twintig minuten halteren op het station, wat het eindpunt is van de lijn. Arriva heeft besloten dit op de makkelijke manier op te lossen, door de treinen te laten stoppen langs het uiterste einde van het perron.

Het gevolg is dat reizigers het hele perron af moeten lopen om bij het stationsplein, bushalte en taxistandplaats te komen. “Dit is voor mensen die slecht ter been zijn te ver”, aldus de reizigersorganisatie.

Rover vindt dat Arriva er in eerste instantie voor de reizigers is en niet voor de omwonenden, en wil dat de trein weer gewoon het station binnen gaat rijden. In 2017 moeten de problemen van lang halterende treinen voorbij zijn; dan gaan de treinen doorrijden naar de Eemshaven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *