De stationspiano wordt aanstaande dinsdag overgebracht vanuit Leeuwarden terug naar Groningen. Daar stond de populaire piano tijdens de wintermaanden.

De piano werd in Groningen een virale hit toen er online filmpjes opdoken van mensen die spontaan concerten gaven op de piano. Toen de piano werd verhuisd naar Leeuwarden werd er via crowd-funding geld opgehaald om een definitieve ‘eigen’ piano in de stationshal te plaatsen. Daar was Arriva alleen niet blij mee, omdat het loket van de vervoerder in de stationshal geluidsoverlast ondervond van de piano. Het alternatief was de piano in de buitenlucht te plaatsen. Dat zagen de initiatiefnemers niet zitten.

De NS durven het wel aan en laten de piano daarom dinsdag op het perron plaatsen. Het is niet duidelijk of de pano nu wel definitief blijft staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *