logo_standaard

Het was een weekend met veel ongeluk voor Qbuzz. Bussen van de vervoerder waren zaterdag betrokken bij botsingen in Zuidlaren en Veendam.

Aan het einde van de middag moest een automobilist naar het ziekenhuis worden overgebracht nadat die in botsing kwam met een Qliner bij de oprit van de N34 in Zuidlaren. De auto kwam daarbij tientallen meters verderop in de berm tot stilstand. De passagiers van de bus raakten daarbij niet gewond en de bus kon zonder noemenswaardige schade verder rijden.

Anders was dat in Veendam waar ‘s avonds een lijnbus betrokken raakte bij een aanrijding met twee auto’s. Op de kruising tussen de Adriaan Tripweg en Phoenixweg reed een 19-jarige automobiliste door onbekende oorzaak op de weghelft van de bus. De 61-jarige buschauffeur kon een botsing niet meer voorkomen en knalde vervolgens tegen de tweede auto welke werd bestuurd door een 47-jarige inwoonster van Blijham. De 19-jarige is met nekklachten naar het ziekenhuis gebracht. De passagiers in de bus en de bestuurster van de tweede auto bleven ongedeerd. Wel liepen alle voertuigen flinke schade op.

[mappress mapid=”3″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *