Foto: Deutsche Bahn
Foto: Deutsche Bahn

Er kunnen in ieder geval de komende vijf jaar geen treinen tussen Bad Nieuweschans en Leer rijden. Dat is vrijdag duidelijk geworden na een inspectie van de donderdagavond kapot gevaren Friesenbrücke over de Ems bij het Duitse Weener.

Een 112 meter lang vrachtschip ramde de spoorbrug in volle vaart. Op het eerste oog leek de brug al dusdanig beschadigd dat de trein er in ieder geval de komende maanden geen gebruik van zou kunnen maken.

Na de inspectie blijkt volgens Deutsche Bahn dat niet alleen het middengedeelte van de brug zwaar beschadigd is, maar ook de funderingen van de brug kapot zijn. De brug is een aantal meter uit het lood gedrukt. Daardoor moeten zowel de brug als funderingen volledig gesloopt en daarna opnieuw opgebouwd worden.

De stremming is een strop voor het spoorvervoer tussen Groningen en Bremen. De provincie Groningen is druk bezig met het verkorten van de reistijd per spoor tussen beide steden. Die plannen kunnen voorlopig niet worden uitgevoerd. Daarnaast opende Deutsche Bahn uitgerekend begin deze week een loket in Groningen.

Arriva heeft gemeld dat er tot nader orde bussen blijven rijden tussen Bad Nieuweschans en Leer. Het is op dit moment niet duidelijk of de vervoerder daar de komende vijf jaar mee doorgaat.

[mappress mapid=”40″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *