Station Europapark in gebruik genomen
De treindienstregeling die in december in moet gaan is gepresenteerd. Dit jaar zijn er voor het Noorden een aantal positieve wijzigingen.

Tussen Groningen en Assen gaan vier treinen per uur en tijdens de spits zes treinen per uur. Dit zijn Sprinters die op de tussengelegen stations zullen stoppen. Het station in Assen wordt momenteel verbouwd om deze treinen de ruimte te bieden.

Voor reizigers naar de Randstad is er ook goed nieuws. De spoorknoop Zwolle wordt verbeterd waardoor treinen mindere lang in Zwolle hoeven te blijven wachten en tussen Almere en Amsterdam wordt de reistijd van de trein naar Den Haag verkort. Daarvoor wordt wel de stop in Duivendrecht geschrapt. Voor die stop zal een overstap in Lelystad nodig zijn. In Zwolle blijft de trein naar Leeuwarden ondanks de maatregelen wel langer wachten, op verzoek van Arriva die de aansluiting vanuit Emmen waar wil borgen.

Tenslotte komt de vierde Sprinter tussen Leeuwarden en Meppel er. Daarvoor werd vier jaar geleden een intentieovereenkomst getekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *