DSC_7702

Sinds vandaag heeft de halte van lijn 15 naar de Zernike Campus op het Hoofdstation instapstroken. Deze stroken laten precies zien waar de deuren van de bus zullen komen te staan als de bus stilstaat.

Wethouder Paul de Rook legde vanmiddag eigenhandig één van de opvallende stenen met voetstappen voor de halte. Op het wegdek is een stopstreep aangebracht. Als de chauffeur de bus precies voor de streep zet komen de deuren bij de instapstroken uit.

Lijn 15 kent als enige buslijn in Groningen een ‘open-instapregime’, wat betekent dat passagiers bij het instappen van alle deuren gebruik mogen maken, om de doorstroming tijdens het instappen te bevorderen.

Het systeem is ontwikkeld door studenten van de Hanzehogeschool, die voor het project precies hebben berekend hoe en waar het systeem kon worden toegepast.

[mappress mapid=”36″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *