Het hersporen van de trein bij het Hoofdstation. Foto: ProRail

De trein die zondagavond vlak na vertrek van het Hoofdstation in Groningen ontspoorde, deed dat bij een wissel. Dat is één van de eerste constateringen in het onderzoek dat spoorbeheerder ProRail maandag doet.

De trein was als één van de laatste van de dag onderweg naar Roodeschool toen het misging. De passagiers konden de trein via de achterkant nog verlaten, omdat deze nog langs een perron stond. Iedereen werd per bus verder vervoerd.

Als eerste wordt de trein weer op het spoor gezet, zodat deze kan worden afgevoerd. ProRail gebruikt hiervoor vijzels. Die tillen de trein op om hem te hersporen. Daarna zal de schade aan het spoor worden geïnspecteerd. De planning is dat de trein aan het einde van de middag weg kan worden gereden.

Zo lang dit werk gebeurt kunnen er geen treinen aan de westkant van het Hoofdstation rijden. Daarom rijden er zeker de rest van de maandag geen treinen tussen Groningen en Zuidhorn, Groningen en Delfzijl en tussen het Hoofdstation en Noorderstation. Vanaf daar rijden wel treinen van en naar Roodeschool. Er worden op de gestremde trajecten bussen ingezet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *