Foto: Twitter/Jan van Selm
Foto: Twitter/Jan van Selm

Q-link-lijn 3 krijgt aan beide kanten van de route een keervoorziening. Eén hiervan, bij Ruischerbrug, is inmiddels gerealiseerd en sinds afgelopen weekend in gebruik.

De keerlus bij Ruischerbrug maakt onderdeel uit van het knooppunt daar. Na het schrappen van lijn 40 blijft het via het knooppunt toch mogelijk om snel van Kardinge of Lewenborg richting Delfzijl te reizen, door van lijn 3 enerzijds op lijn 140 (vanaf volgend jaar Q-link-lijn 6) anderzijds over te stappen. Richting Hoofdstation is er een halte voor lijn 140 gerealiseerd nabij de stoplichten op de kruising tussen de Rijksweg en Bakboordswal.

Aan de andere kant van de route, in Tolbert, is lijn 3 vorig jaar doorgetrokken tot een keerlus op het terrein van De Zijlen aan de Bousemalaan. De provincie Groningen en gemeente Leek werken nu aan een definitieve oplossing. Het plan is nu om een definitieve keervoorziening aan te leggen aan de Bousemalaan, nabij de huidige lus. Daarvoor organiseert de gemeente Leek volgende week dinsdag een informatieavond.

[mappress mapid=”74″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *