qlink4-eemsgolaan

De bussen tussen P+R Kardinge en het Hoofdstation in Groningen hebben zijn sinds een aantal dagen een belangrijk knelpunt in de route kwijt. Bij de kruising tussen de J.C. Kapteynlaan en Oosterhamrikbaan zijn zogeheten tweelichten geplaatst.

Deze verkeerslichten kennen alleen een oranje en rood licht en gaan alleen aan als er een bus nadert. Daarmee krijgen de bussen tussen de Oosterhamrikbaan en het Wouter van Doeverenplein nu voorrang op het overige verkeer, waar ze eerder vaak lang moesten wachten om over te kunnen steken.

Bijzonder is dat de lichten ook voor fietsers en voetgangers gelden. Na het passeren van de bus gaan de lichten weer uit en gelden de op het kruispunt gebruikelijke verkeersregels weer.

[mappress mapid=”88″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *