qlinkpaarsm2

Beetje bij beetje verschijnen er steeds meer nieuwe bussen op de Groningse en Drentse wegen. Qbuzz neemt er de komende tijd ruim zestig in gebruik.

Als eerste verschenen de nieuwe gelede bussen voor de paarse Q-link-lijn 5 en de nieuwe lijn 6 die in december voor het eerst gaat rijden (bovenstaande foto).

Ook voor de reguliere lijnen zijn er nieuwe bussen aangeschaft. 45 exemplaren zijn bedoeld voor de diverse streekdiensten. Zij worden nu voorzichtig ingezet op de eerste lijnen onder het motto ‘Reis blij’. Deze bussen zijn herkenbaar aan de nieuwe zilverrode concessiekleurstelling. Alle nieuwe bussen gaan mee naar een eventuele nieuwe vervoerder na afloop van de huidige concessie, evenals de Q-link-bussen die op de blauwe lijnen rijden.

Tenslotte zullen er uiteindelijk nog drie nieuwe Capacity-bussen instromen, bedoeld voor de blauwe lijnen. Zij komen in de plaats van drie huidige bussen, die naar lijn 11 (groen) zullen verhuizen.

De vervanging van een deel van het wagenpark komt voort uit de verlenging van de concessie met Qbuzz voor twee jaar. Het ‘contract’, dat in eerste instantie tot volgend jaar zou lopen, loopt nu door tot en met eind 2019. In ruil voor de verlenging worden de eerste bussen, allemaal met bouwjaar 2009, nu vervangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *