Door de sneeuwval en vertragingen hadden de bushaltes in de stad het druk

Na de uitval van een deel van het Groninger busvervoer door de nieuwe sneeuwval van woensdagmiddag, is inmiddels de dienstregeling weer grotendeels opgepakt.

De nieuwe sneeuw vroor op. Daarnaast kon het tekort aan strooizout zorgen voor extra slecht begaanbare wegen. Bussen reden op sommige plaatsen met urenlange vertragingen en er vielen ritten uit. Qbuzz adviseerde reizigers die woensdagavond nog met de bus moesten dat zo snel mogelijk te doen, om te voorkomen dat mensen hun bestemming niet meer konden bereiken.

De vervoerder moet nog beslissen of zij haar bussen donderdagochtend laat uitrukken. Hierover is zo spoedig mogelijk informatie te lezen op de site van Qbuzz, www.qbuzz.nl.

Arriva meldde dat de Qliners van Arriva Touring gewoon reden, zij het met vertragingen. De treinen van zowel Arriva als de NS hadden weinig last van de sneeuw, er werd gereden met vertragingen tot zo’n tien minuten. Op station Groningen vertrokken enkele treinen vanaf andere sporen. De NS en Arriva hadden onder andere de perrons 6b en 7b in gebruik genomen om passagiers af te zetten en in te laten stappen. Zo vertrokken de treinen richting Zuidbroek, Nieuweschans en Leer tijdelijk vanaf spoor 6b.

PublicExpress meldt dat haar sneldienst tussen Groningen en Bremen via Oldenburg nog wel rijdt, maar ook hier enige vertraging te verwachten is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *