De onderhandelingen voor een nieuwe CAO voor het streekvervoer dreigen opnieuw vast te lopen. Buschauffeurs dreigen met stakingen op 30 april en 1 mei als de vervoerders niet over de brug komen met een beter voorstel.

Eerder dit jaar werd er al onderhandeld. De vervoerders deden een eindbod, waar de chauffeurs niet tevreden mee waren. Daarom werd er één dag gestaakt in het hele land. Als gevolg daarvan startten de vervoerders en vakbonden de onderhandelingen weer op.

Die onderhandelingen hebben nog steeds niet tot een bevredigend resultaat geleid. De vervoerders krijgen nog een week de tijd van vakbonden FNV en CNV om met een goed bod te komen. De werkgevers zijn op hun beurt niet blij met de gang van zaken. Ze onderzoeken de mogelijkheden om nog tot een akkoord te komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *