De onderdoorgang voor auto’s op de Eemsgolaan bij Hoogkerk is geopend. Daarmee kunnen bussen voortaan ook op deze plaats ongehinderd doorrijden tussen P+R Hoogkerk en het Hoofdstation, over het autoverkeer heen.

De kruising tussen de busbaan en de Eemsgolaan was één van de drie meest beruchte wat betreft botsingen en ongelukken. Bussen hebben op de gelijkwaardige kruisingen langs de busbaan voorrang, maar het uitzicht voor overig verkeer op de busbaan is niet altijd even goed.

Aan de Eemsgolaan is drie jaar geleden een toen 12-jarig meisje omgekomen toen zij met haar fiets onder een bus kwam. Na dat ongeluk is uiteindelijk besloten de kruising aan te pakken.

Maandagochtend vroeg openden wethouder Paul de Rook en gedeputeerde Fleur Gräper de nieuwe constructie.

[mappress mapid=”111″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *