De twee extra spitstreinen per uur tussen Groningen en Assen gaan als het aan de NS ligt nog niet op 1 mei rijden. Het is niet mogelijk door problemen met de roosters van machinisten.

Bij de beslissing om zes in plaats van vier treinen per uur in de spits te laten rijden was het de bedoeling om in 2016 te beginnen met de dienstregeling. Spoorbeheerder ProRail besloot toen eenzijdig de uitbreiding uit te stellen vanwege de verbouwing van het station in Assen.

Asser wethouder Harmke Vlieg en Drents gedeputeerde Henk Brink zijn niet blij met het nieuws van de NS en willen de vervoerder aan de gemaakte afspraken houden. Ze hebben NS-directeur Roger van Boxtel naar het provinciehuis geroepen om uitleg te geven en een oplossing te zoeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *