De tweede week van de werkzaamheden rond het station van Assen is begonnen en volgens ProRail ligt alles op schema. Naar verwachting worden donderdag de eerste tests met de nieuwe systemen uitgevoerd.

Sinds vorige week vrijdag wordt er druk gewerkt aan een complete verbouwing van station Assen. De perrons zijn opnieuw aangelegd, er zijn nieuwe sporen, wissels en bovenleidingen gekomen, er zijn werkzaamheden aan nabijgelegen spoorwegovergangen uitgevoerd en de nieuwe stationstunnel is op zijn plek geschoven.

De klus is één van de grootste in de Drentse spoorweghistorie. Als alles tijdens de tests inderdaad goed verloopt, gaat het spoor volgende week maandag weer open voor de treinen. Tot die tijd rijden er bussen tussen Groningen en Hoogeveen.

[mappress mapid=”5″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *