Foto: Arriva

Na veel tests zonder reizigers is de proef rond de zelfrijdende trein op de lijn Groningen – Leeuwarden nu klaar voor proefreizigers. In de week van 13 tot en met 17 februari rijdt Arriva meerdere proefritten met passagiers tussen Groningen en Buitenpost.

Het zullen de eerste ritten van een zelfrijdende trein in Nederland met passagiers aan boord zijn. De hele week gaat de trein ‘s avonds twee keer heen en weer rijden tussen beide plaatsen. Dezelfde reizigers zijn daar de hele avond bij.

Na de testrit krijgen zij een enquete waarin wordt gevraagd hun bevindingen te delen. Als dank ligt er ook een dagkaart van Arriva en een cadeaubon van 50 euro klaar voor hen.

Aanmelden kan op dit moment via de website van Arriva.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *